Brandvertragend Impregneermiddel

Impregneren via Vacuümdruk

Ons impregneermiddel is perfect geschikt voor diverse houtsoorten zoals grenen, vuren, eiken, red cedar en vele andere. Door het te behandelen met een vacuümdruk-proces voldoen deze materialen aan strenge nationale en internationale normen. De behandelde materialen laten weinig hitte vrij en dragen minimaal bij aan rookontwikkeling.

De hoeveelheid impregneermiddel hangt af van de houtsoort en de gewenste norm. Na het aanbrengen kan het materiaal natuurlijk drogen of in speciale droogkamers. Het impregneermiddel zelf is kleur- en reukloos en zeer indringend, met een penetratie van 3 mm tot 20 mm, afhankelijk van het houttype.

Dit product is uiterst veilig en milieuvriendelijk. Voor buitengebruik, zoals gevelbekleding, dient het hout na impregnatie met een afdeklak behandeld te worden, verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren.

Wij bieden een aantal belangrijke voordelen:

Hoge precisie

Voorkom brand met hoogprecieze aangebrachte brandwerende coatings. Bescherm uw eigendommen effectief en veilig.

Productie efficiëntie

Maximaliseer productie-efficiëntie met slimme technologieën en innovatieve strategieën. Wij gaan efficiënt om met onze producten en besparen kosten.

Consistente kwaliteit

Zorg voor consistente kwaliteit in elk product met nauwkeurige standaarden en strikte kwaliteitscontroles. Altijd betrouwbaar en hoogwaardig.

Aanpassingsvermogen

Flexibiliteit in projecten door aanpassingsvermogen garandeert succes. Speel in op onverwachte veranderingen en lever steeds topresultaten.

Veiligheid van werknemers

Werknemersveiligheid staat voorop. Zorg voor een veilige werkomgeving, train medewerkers en minimaliseer risico's. Altijd veilig, altijd alert.

Impregneren middels Volbad-principe

Dit proces is ideaal voor het brandvertragend maken van materialen zoals planten, bloemen, kerstdecoraties en textiel. Het impregneermiddel is een geconcentreerde vloeistof die snel door materialen wordt opgenomen. Zodra het droogt, blijven de brandvertragende bestanddelen achter.

De behandelde materialen, zoals gordijnen en mengvezels, voldoen aan de strenge normen en zijn geclassificeerd als “moeilijk ontvlambaar”.

Esthetisch gezien blijft de kwaliteit van de materialen behouden. Het impregneermiddel is kleur- en vezelvriendelijk, veroorzaakt geen zout- of schimmelvorming en is gifvrij. Gebruikersvriendelijkheid staat centraal; het is veilig voor de huid en ogen en heeft een neutrale pH-waarde. Houd er echter rekening mee dat bij contact met water na de behandeling een nabehandeling nodig is.

Brandvertragende Impregneermiddelen van EHB Fire Protection

Bent u op zoek naar een brandvertragend impregneermiddel voor een specifiek materiaal? Wij hebben voor vrijwel elke toepassing een oplossing:

  1. Hout: Bescherm uw hout tegen vuur met ons hoogwaardige impregneermiddel.
  2. Afdeklak voor Hout: Verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren, voor een esthetische bescherming.
  3. Afdeklak voor Planten: Voor een verbeterde vuil- en waterbestendigheid van bijvoorbeeld planten.
  4. Absorberende Kunstzijde Planten: Behoud het uiterlijk terwijl u de brandveiligheid verhoogt.
  5. Niet-absorberende Kunstplanten en Bloemen: Voor die kunstplanten die meer bescherming nodig hebben.
  6. Natuurlijke- en Mengvezels: Bescherming zonder de kwaliteit of het gevoel van het materiaal te veranderen.
  7. Polyestervezel: Specifiek ontworpen voor deze populaire vezel.
  8. Karton: Maak uw kartonnen materialen en producten brandvertragend.
  9. Riet: Voor die natuurlijke, rustieke looks.
  10. Kerstbomen en Kerstdecoraties: Veiligheid eerst, vooral tijdens de feestdagen.

Het is essentieel om het geïmpregneerde materiaal goed te onderhouden. Afhankelijk van de blootstelling aan weersinvloeden is periodiek onderhoud nodig om de brandvertragende eigenschappen te behouden.

Advies en Vragen?

Voor een gedetailleerd advies of als u vragen heeft over de beste keuze voor uw specifieke behoeften, neem dan contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om u te helpen.

Kosten berekeningen

Klaar om de kosten van uw brandwerende coating project te weten? Neem nu contact met ons op voor een gedetailleerde offerte.

Meer hulp nodig?

Van kleine objecten tot grote gebouwen, wij bieden een uitgebreide kostenberekening voor alle soorten brandwerende coating projecten. Maar heeft u toch meer hulp nodig of liever telefonisch contact.

Telefoon

+31(0)527-617086
+31(0)6-41323720

Email

info@ehbfireprotection.nl

Adres

Meijerij 1
8302 MV Emmeloord

Verken nieuwe technieken op het gebied van brandwerende innovatie. Maak contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Altijd een vrijblijvend advies over brandvertraging en/of brandwerendheid. U kunt ons ook inschakelen als onafhankelijke partij. We voeren 0-metingen, hechtproeven en eindmetingen uit op verzoek. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Hoe werken wij

Wanneer expertise essentieel is, staan ​​wij voor u klaar.

Dankzij onze jarenlange ervaring in diverse projecten hebben wij de expertise en vaardigheden opgebouwd om elke opdracht tot een succes te maken. Ongeacht de complexiteit of omvang van het project, wij benaderen elke taak methodisch en gestructureerd. We werken projectmatig en in duidelijk gedefinieerde stappen, zodat u altijd op de hoogte bent van de voortgang en precies weet wat de volgende stappen zijn. Dit garandeert transparantie, efficiëntie en kwaliteit in elk project dat we voor u uitvoeren.

Advies / Overleg

Wilt u advies over brandwerendheid of brandvertraging?

Ontwerp / Calculatie

Samen ontwerpen en calculatie maken.

Aanbrengen Coating

Bij EHB Fire Protection combineren we onze kennis en ervaring om optimale oplossingen voor onze klanten te bieden.

Inspectie / Certificering

Certificaat van Behandeling
ONZE REFENTIES en producten

Wij leveren ook brandwerende producten.

Dankzij ons uitgebreide aanbod van brandwerende afdichtingsproducten hebben we altijd een oplossing voor uw uitdaging.

Wij maken gebruiken van de volgende fabrikanten en kwalitieve producten