Garantie en Certificering

Onze kwaliteit door ervaring

Garantie en certificaat van behandeling

Openbare gelegenheden moeten voldoen aan strenge brandveiligheids gebruikeisen. Zo moeten versieringen en stofferingen zijn behandeld met een brandvertragend impregneermiddel. De brandweer kan een Certificaat van Behandeling verlangen.|

Dit Certificaat ontvangt u bij de factuur die tevens als bewijs dient voor de verzekering en diverse andere controlerende instanties. Hierin wordt de precieze projectomschrijving opgenomen, de gegarandeerde laagdikte en de behaalde norm.

Mocht het geïmpregneerde materiaal met water worden gereinigd, of wanneer het met water in aanraking komt, is nabehandeling noodzakelijk. (In dit geval vervalt het Certificaat van Behandeling welke is uitgegeven door EHB Fire Protection)

Kwaliteit voorop

Kwaliteit eerst! Elk product, elke dienst, altijd. Investeer in topstandaarden en zorg dat klanten het beste krijgen. Dat is ons motto.

Innovatie

Innovatie drijft vooruitgang. Blijf vernieuwen, wij omarmen nieuwe technologie.

Klantgericht

Klantgerichtheid staat centraal! Luister, anticipeer en voldoe aan hun behoeften. Omdat elke klant telt en hun tevredenheid ons succes bepaalt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is de sleutel voor een betere toekomst. Investeer in groene oplossingen, beperk de ecologische voetafdruk en maak het verschil.

Voor impregnatie geld een garantie van 3 jaar. *
Voor coaten geld een garantie van 5 jaar. *

Het is mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten waar door het Certificaat van Behandeling ook op langere termijn gewaarborgd blijft.

Projecten
0 K+

Het belang van certificeren

Als eigenaar van een gebouw bent u verplicht om jaarlijks uw brandwerende voorzieningen te controleren. Door middel van een certificaat voldoet u aan deze eis. Ook verplichten verzekeringen vaak een certificaat op alle brandwerende voorzieningen. Meestal heeft een certificaat een geldigheid van 3 jaar. Daarna moet de voorziening weer gecontroleerd worden op beschadigingen.

Hoe gaan wij te werk?

EHB Fire Protection certificeert vaak op basis van een vooraf afgegeven advies voor de applicatie van brandwerende voorzieningen. Vaak gebeurd dit voor brandwerende coating op staal, maar dit is ook mogelijk voor hout of beton. In dat advies is aangeven welke laagdikte er moeten worden toepast op bijvoorbeeld een stalen balk. Met onze Elco-meetapparatuur kunnen wij precies controleren wat de laagdikte is. Wanneer de laagdiktes overeen komen met het advies, kunnen wij een certificaat afgeven. Samen met dit certificaat leveren wij ook het meetrapport op met de laagdiktes die zijn geconstateerd.

Onafhankelijke controle

Het is ook mogelijk om ons in te huren als onafhankelijke partij. Wij kunnen 0-metingen, hechtproeven en eindmetingen uitvoeren op aanvraag. Voor meer informatie neem contact met ons op

Wetgevingen

Hieronder worden de wetgevingen opgesomd waarop wij mogelijk een certificaat op kunnen afgeven:

Staal : NEN EN 13381-8
Hout : NEN EN 13501-1 : classificatie B-S2, d0

Advies en Vragen?

Voor een gedetailleerd advies of als u vragen heeft over de beste keuze voor uw specifieke behoeften, neem dan contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om u te helpen.

Kosten berekeningen

Klaar om de kosten van uw brandwerende coating project te weten? Neem nu contact met ons op voor een gedetailleerde offerte.

Meer hulp nodig?

Van kleine objecten tot grote gebouwen, wij bieden een uitgebreide kostenberekening voor alle soorten brandwerende coating projecten. Maar heeft u toch meer hulp nodig of liever telefonisch contact.

Telefoon

+31(0)527-617086
+31(0)6-41323720

Email

info@ehbfireprotection.nl

Adres

Meijerij 1
8302 MV Emmeloord

Brandpreventie kan leiden tot een zeer aanzienlijke reductie / korting op uw verzekeringspremies, vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

Op het gebied van passieve brandbeveiliging zijn er veel regels en wetgevingen. Voor alle vragen over deze regels en wetgevingen kunt u bij ons terecht. Ook certificeert EHB Fire Protection brandwerende voorzieningen.

Jaren ervaring
0 +
Vier veel gestelde vragen voor klanten

Beantwoord al uw behoeften met ons bedrijf.

De droogtijd van een brandwerende coating kan variëren afhankelijk van het specifieke product, de aangebrachte laagdikte en de omgevingscondities. Over het algemeen kan een dergelijke coating enkele uren tot enkele dagen nodig hebben om volledig uit te harden. Het is essentieel om de instructies van de fabrikant nauwkeurig te volgen voor optimale resultaten.

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om over een brandwerende coating heen te schilderen, zolang de topcoat compatibel is met de onderliggende brandwerende laag. Het is echter raadzaam om vooraf de aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen om te zorgen dat de effectiviteit van de brandwerende eigenschappen niet wordt aangetast.

De voorbereiding kan variëren afhankelijk van het te behandelen oppervlak. In de meeste gevallen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon, droog en vrij van vuil of olie is. Grotere oneffenheden of beschadigingen moeten mogelijk eerst worden gerepareerd. Volg altijd de voorbereidingsinstructies van het gekozen product voor het beste resultaat.

De levensduur en duurzaamheid van een brandwerende coating hangen af van verschillende factoren, waaronder de omgevingscondities, blootstelling aan slijtage en de kwaliteit van de aanvankelijke toepassing. Het is raadzaam om regelmatige inspecties uit te voeren, bijvoorbeeld jaarlijks, om de integriteit van de coating te controleren en indien nodig bij te werken. Sommige coatings hebben mogelijk een specifieke onderhoudscyclus die door de fabrikant wordt aanbevolen.

Nog meer gestelde vragen lezen

Gaan naar onze FAQ pagnina.